Säkert har många hört rekommendationen att bovete bör stekas innan tillagning..
Vissa följer nu denna rekommendation regelbundet.
Andra hemmafruar behandlar det med skepsis och anser att det är ett slöseri med tid, från vilket det inte finns någon praktisk fördel.
Kocken Yulia Arkhipova, en expert på matlagningsområdet i vår tidning, bestämde sig för att undersöka situationen med denna brådskande fråga.
Behöver jag steka bovete innan tillagning?
Valet kommer naturligtvis alltid att förbli hos värdinnan, men erfarna kockar rekommenderar att spendera tid på denna process.Denna metod för att förbereda bovete gör sidorätten mycket godare.
Rostat bovete har en speciell arom och antydan till smak.Dess konsistens förbättras också märkbart.
Förfarandet måste utföras korrekt.Först måste du tvätta spannmålen och torka den för att ta bort överflödig fukt.Ta sedan en stekpanna och värm upp den.
Det finns ingen anledning att tillsätta någon olja.
Bred ut ett lager bovete (jämnt) och stek i flera minuter.Det är viktigt att hela tiden röra om spannmålen vid denna tidpunkt.