Många människor älskar lättsaltad röd fisk.Väldigt gott, minst sagt..
Proceduren kan utföras enligt ett märkligt recept, som, som de insatta säger, har testats i åratal och aldrig har misslyckats..
Kocken Yulia Arkhipova, en expert inom det kulinariska området för nätverkspublikationen BelNovosti, som testade den, säger: resultatet är en mycket mör och mycket välsmakande fisk.
Förresten, enligt detta recept kan du salta absolut vilken röd fisk som helst, till exempel lax eller öring, eller chumlax, som är mer tillgänglig för plånboken.
Så vi beväpnar oss med salt, socker, kryddpeppar med ärtor och citronsaft.
Skär fisken i lager och ta bort ryggraden.Blanda salt och socker och häll denna blandning över fisken som är placerad i behållaren (till exempel i två lager).
Tillsätt kryddpepparärter och strö över citronsaft.Ställ i kylen över natten.
På morgonen tar vi ut den och ser något som liknar en marinad.Vi överför fisken från de nedre lagren till toppen så att den blötläggs i marinaden.
Låt stå i kylen till kvällen då du kan rinna av all marinaden och äta den saltade fisken.
När det gäller mängden mat behöver du för 1 kilo färsk fisk 3 matskedar salt (om du vill ha lättsaltad fisk – 2 matskedar) och ett av samma socker.
Du behöver också 5 ärtor kryddpeppar och en fjärdedel citron.