HomeUncategorizedVilken typ av vatten att lägga pasta i - kallt, varmt eller...

Vilken typ av vatten att lägga pasta i – kallt, varmt eller kokande: en viktig regel

Att laga pasta anses vara en mycket enkel kulinarisk procedur..

Och ändå är det väldigt lätt att göra ett misstag..

Många lägger till exempel pasta i vattnet för tidigt.

Yulia Arkhipova, expert på onlinepublikationen Belnovosti inom matlagningsområdet, en kock och en fjärdeklassig bagare, betonar: produkten måste vara i en snabbt kokande vätska.

Att lägga pasta i kallt vatten är ett stort misstag.

Att skicka produkten i varmt, men ännu inte kokande vatten är också en felaktig åtgärd.

Varför ska pasta hällas i snabbt kokande vatten?

Svaret är enkelt: utan att uppfylla detta villkor kommer maträtten inte att bli perfekt.

Om pastan hamnar i kallt eller otillräckligt varmt vatten, kommer det istället för en fullvärdig måltid att visa sig vara en smaklös, klibbig massa.

Men om du häller pasta i den bubblande vätskan kommer de inte att hålla ihop och kommer att visa sig vara så aptitretande som möjligt.

En viktig punkt med salt

Det finns ytterligare en viktig nyans: när vattnet kokar, skynda inte att omedelbart hälla i pastan.

Tillsätt först salt i vätskan och släng först sedan i pastan.

Om du tillsätter salt i kallt vatten kommer dess temperatur att stiga för länge.

Om du saltar efter att du tillsatt pastan riskerar du att få en rätt med ojämn smak.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna