Det är ingen hemlighet att alkoholhaltiga drycker används mycket aktivt i professionell matlagning..
Men i de flesta fall talar vi om vin, konjak eller rom..
Men vodka är också en del av en professionells arsenal, kocken Yulia Arkhipova, vår tidnings expert på matlagningsområdet, avslöjar dess hemligheter.
Hur kan du använda vodka för kulinariska ändamål?
När du arbetar med bakverk
Inte alla vet att korrekt användning av vodka hjälper till att eliminera behovet av att använda bakpulver.
Till exempel framställs den populära borsten med vodka.
För kött
Om din produkt har tvivel om dess kvalitet, måste du lägga till vodka till marinaden.Detta gör att alla typer av kött blir otroligt mört.
Om köttet ursprungligen var av hög kvalitet, blir det bara godare.
Desserter
Man kan ofta höra att konditorer använder rom och konjak.Men du kan säkert ersätta dem med vodka i samma proportion: desserterna kommer att visa sig vara av hög kvalitet och välsmakande.