HomeUncategorizedHur man gör citronsalt: en gourmetkrydda som alltid finns till hands

Hur man gör citronsalt: en gourmetkrydda som alltid finns till hands

Visst i butiker som specialiserat sig på att sälja kryddor, har du stött på några mycket ovanliga kryddor..

Många människor vill prova dem, men de vill inte alltid köpa en stor mängd kryddor på en gång..

Det är också värt att notera att hemlagad krydda fortfarande kommer att vara rikare, mer aromatisk och smakrik.Dessutom kommer du att veta säkert att det inte finns några skadliga ämnen i kompositionen, konstaterar vår tidnings kulinariska expert, kock Yulia Arkhipova.

Du kan till exempel göra citronsalt.Med dess hjälp kommer även en basrätt att förvandlas till oigenkännlighet.

Hur gör man hemmagjord krydda?

Nödvändiga produkter

– femtio gram fint eller medelmalt havssalt;
– två citroner;
– 60 gram peppar (i ärter);
– två vitlöksklyftor.

Matlagningsprocess

Du måste tvätta och torka våra citroner noggrant och sedan separera skalet.Vi kombinerar det i en separat behållare med vitlök, som först hackas med en kniv.

Grädda arbetsstycket i ugnen i 15 minuter vid hundra grader.

Lägg sedan tillbaka ingredienserna till behållaren och tillsätt salt och peppar.Blanda ingredienserna.Använd sedan en mixer för att uppnå en homogen massa.

Allt som återstår är att torka kryddningen och lägg den i en lufttät behållare.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna