HomeUncategorizedBara dessa proportioner av ris och vatten: hur man lagar ris så...

Bara dessa proportioner av ris och vatten: hur man lagar ris så att det alltid är smuligt

Att laga ris så att det inte bara blir gott utan också smuligt är inte alls svårt.

Det viktigaste är att observera proportionerna.Hemligheterna med att laga smuligt ris berättas av Yulia Arkhipova, en expert inom matlagning, kock och bagare i den fjärde kategorin av Belnovosti-nätverksutgåvan.

Hur man lagar krispigt ris

För att göra ris smuligt bör du ta 150 milliliter vatten per 100 gram gryn.

Häll riset i en tjockbottnad kastrull, häll på vatten, salt och tillsätt lite vegetabilisk olja eller smörolja.

Koka upp på medelhög värme, sänk värmen till ett minimum, rör om, täck kastrullen med ett lock och koka i ytterligare 12 minuter.

Stäng sedan av värmen, täck kastrullen med en tjock handduk, låt den stå i tio minuter och rör om med en spatel i slutet.

Tidigare berättade experten hur man lagar en puffig omelett.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna