Många hemmafruar ägnar inte vederbörlig uppmärksamhet åt processen att frysa bär, inklusive hallon.De sprider dem helt enkelt ut i behållare och lägger dem i frysen.
Som ett resultat, som experten på BelNovostis onlineutgåva, kocken Yulia Arkhipova, berättar för oss, klibbar bären ihop, täcks av frost och förvandlas till en lågaptitlig frusen klump.
Det är mycket svårt att skilja de fastfrusna bären åt, man måste tina hela klumpen, använda rätt mängd och sedan frysa in den igen – det är uppenbart att detta inte är till någon nytta för bärens smak eller utseende.
Om du inte vill stöta på ett liknande problem, försök att frysa bär ordentligt.
Tvätta inte hallon
Att tvätta hallon före frysning är starkt avskräckt på grund av att detta bär absorberar vatten nästan omedelbart och suger.
Under frysningsprocessen förvandlas vattnet till iskristaller inuti bäret.Eftersom vätskan expanderar under frysningsprocessen går de späda hallonen sönder.
Sortera hallonen
När du sorterar ska du skilja de krossade bären från de hela – de senare kan förvaras i frysen, medan de krossade kan användas för att göra sylt eller mixas med en mixer.
Använd rätt typ av infrysning
Istället för att skicka bären till frysen i behållare, sprid ut dem på en plan yta i ett enda lager, frys dem, och först då kan du överföra dem till behållare.
Ta små behållare
Vi rekommenderar att du använder små behållare för att frysa hallon så att du bekvämt kan tina den mängd bär som krävs.Lägg de beredda hallonen i små behållare och se till att locket inte trycker på bären och att det finns utrymme upptill.