HomeUncategorizedHur man väljer rätt lever för stuvning: ta reda på det innan...

Hur man väljer rätt lever för stuvning: ta reda på det innan du går till affären

Lever kan användas för att tillaga en mängd olika rätter..

Samtidigt förblir experten från nätverkspublikationen BelNovosti, kocken Yulia Arkhipova, trogen klassikerna och föredrar att stuva levern i en stekpanna..

Vi kommer att berätta hur du väljer en produkt som är lämplig för detta ändamål i den här artikeln, och vi börjar med att lista de typer av lever som finns i butikerna.

Kycklinglever

Kycklinglever har en ljus scharlakansröd färg och en delikat krämig smak, passar bra med grädde, gräddfil, grekisk yoghurt och smör.

Fläsklever

Den innehåller mer fett jämfört med kyckling eller nötkött, men samtidigt är fläsklever den känsligaste i smaken, med en lätt kryddig sötma.Kombinationen av fläsklever med lök, vitlök, morötter, paprika och varma senapsbaserade såser är drömmen för varje gourmet.

Nötlever

Denna typ av lever är mörkröd till färgen, tät i konsistensen och blir mjuk och saftig när den stuvas med gräddfil eller rött vin.

Hur man väljer lever för stuvning

Det rekommenderas att välja färskvara istället för fryst.En lever av hög kvalitet ska vara elastisk, slät, utan skador, repor, torkade områden och mörka fläckar.

Färgen ska vara enhetlig och rik, och doften ska vara frisk och lätt söt.

Om du köper fryst lever, var uppmärksam på förpackningsdatum.En annan viktig indikator är isens tjocklek.Den ska vara tunn och nästan osynlig.Om det är för mycket is kan lagringsvillkoren ha brutits, och det blir svårt att släcka en sådan lever utan att tappa smaken.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna