HomeUncategorizedHur man steker fisk för att göra den benfri: kockarnas knep

Hur man steker fisk för att göra den benfri: kockarnas knep

Det finns ett smart sätt att tillaga fisk så att det inte finns några ben kvar i den.

Det här receptet delades nyligen av en polsk kock.

Experten på BelNovosti online-utgåva, kocken Yulia Arkhipova, som bekantade sig med det, säger att hela ’tricket’ är att fisken måste kokas.

En sås är gjord av den återstående buljongen.Du behöver också kokta ägg och färska örter.

’Polsk fisk.’

En maträtt tillagad på detta sätt kallas ofta ’fisk i polsk stil’. förresten.

Men oavsett vilken fisk du väljer, innan tillagningsprocessen bör du noggrant välja benen, särskilt och rikligt med dem flodfisk.

Så vi behöver en fiskfilé (400 gram), två ägg, 50 gram örter och samma mängd smör, en tesked mjöl.

Vi behöver också citronsaft (10 ml), salt (efter smak), lagerblad och pepparkorn.

Förberedelse

Skölj fisken under kallt vatten, ta bort eventuell kvarvarande vätska med en pappershandduk och skär filéerna i små bitar, ta sedan bort benen från varje.

Utrusta med två små kastruller: en för fisken och en för äggen.

Lägg salt, lagerblad och pepparkorn i den första kastrullen.Låt buljongen koka upp.Sänk sedan värmen och lägg fisken i kastrullen.

Koka i 5 minuter.Om äggen i den andra kastrullen har kokat vid denna tidpunkt, överför dem till kallt vatten.

När de har svalnat, riv dem grovt eller skär dem i små tärningar med en kniv.

Lägg upp den kokta fisken på en tallrik och använd resten av buljongen till såsen.

Värm en stekpanna på hög värme och lägg en bit smör i den, sikta sedan mjöl över den och rör om såsen samtidigt.

Tillsätt äggpartiklarna i smöret och mjölet och rör om allt.Så snart såsen tjocknar häller du försiktigt i fiskbuljongen.

Rör om såsen tills den har konsistensen av en mousse.Ta sedan av från spisen och tillsätt de finhackade örterna.

Häll denna delikata grädd- och äggsås över fiskbitarna.Och servera.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna