HomeUncategorizedHur man förstår att vattenmelonen inte är mogen på egen hand: tecken...

Hur man förstår att vattenmelonen inte är mogen på egen hand: tecken på att frukten innehåller nitrater

När som helst på året lönar det sig att vara försiktig med sina matval.

När det gäller vattenmeloner behöver de ägnas särskild uppmärksamhet utanför säsongen, eftersom risken att köpa en vattenmelon som är överbelastad med nitrater ökar kraftigt under denna period.

Vi föreslår att du bekantar dig med de tecken som tyder på att vattenmelonen inte har mognat av sig själv.

1.En vattenmelon med nitrater ger inte ifrån sig ett karakteristiskt sprickande ljud när den pressas.

2.En bra (dvs. mogen och välsmakande) vattenmelon ska ha en torr stjälk och en tydlig gul fläck på sidan, vilket tyder på att frukten har legat länge på marken och mognat.Om vattenmelonen har spetsats med nitrater kommer du inte att hitta en sådan fläck eller så kommer den att vara vit.

3.Inuti är en vattenmelon med nitrater streckad med tjocka gula vener, och köttets färg kan vara för ljus eller till och med ha en lila nyans.

4.Köttet på en bra vattenmelon ska vara ’sockrigt’ på snittytan, medan en vattenmelon med nitrater är slät på snittytan.

5.Om du är osäker på ditt köp kan du göra ett litet test genom att doppa en bit av fruktköttet i vatten.Om vätskan färgas ljusrosa har du en vattenmelon med nitrater.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna