Många minns pannkakorna som serverades i skolans matsalar..
Rätten var otroligt rik..
Dessutom var pannkakorna väldigt gyllenbruna och passade bra till sylten.
Vill du minnas smaken av barndom? Testa då att göra skolpannkakor hemma!
Men först, lär dig om två viktiga nyanser.Annars blir tunnbröden inte riktigt luftiga, porösa och aptitretande.
Nyanserna av att göra skolpannkakor
Yulia Arkhipova, en expert i Belnovosti-nätverkets publikation inom matlagning, kock, bagare i den fjärde kategorin, betonar att kockarna inte använde kefir när de förberedde denna maträtt.Istället för en fermenterad mjölkdryck hälldes mycket vatten.
Det finns en annan viktig skillnad mellan skolpannkakor och vanliga: användningen av färsk jäst.
Hur man gör skolpannkakor
Ta en mycket stor och djup behållare och häll en halv liter varmt vatten i den.
Tillsätt 15 gram färsk jäst och ett kycklingägg, tillsätt salt (1 tsk.l.) och strösocker (1 msk.l.med en rutschkana).
Nästa ingrediens är ett halvt kilo siktat mjöl.
Blanda innehållet i behållaren noggrant och låt degen stå på en varm plats i 60 minuter.
När tiden är ute får du en bas vars volym blir 2 gånger större än originalet.
Det återstår bara att steka pannkakorna.Den senare kommer att bli gyllene, väldigt fluffig, svampig och otroligt aptitretande.