HomeUncategorizedVilket vatten ska man kasta frysta dumplings i - kallt eller kokande...

Vilket vatten ska man kasta frysta dumplings i – kallt eller kokande vatten: ett vanligt gourmetmisstag

Den enorma populariteten för butiksköpta dumplings är ganska förståelig: en sådan maträtt tillagas enkelt och snabbt.

Det räcker att skicka den halvfärdiga produkten i en kruka med vatten som står på spisen och vänta några minuter.

Gourmeter som inte har så mycket tid för matlagning blir mycket nöjda: snabbt och utan större ansträngning får man en ganska aptitretande måltid.

Förutom att det finns ett misstag som kan förstöra maträtten.

Felet har att göra med temperaturen på den vätska som de frysta dumplingarna skickas ner i.

Vilket vatten som dumplingarna ska läggas i

Ett stort misstag kommer att göras av gourmeter som skickar den halvfärdiga produkten i kallt vatten och först sedan sätter på brännaren.

I det här fallet kommer dumplings att hålla ihop, liksom förlora sin saftighet och ljusa smak, betonar Yulia Arkhipova, en kock och bagare i den fjärde kategorin, en expert på Belnovosti online-utgåva inom matlagning.

Efter att ha lärt sig om dessa konsekvenser kommer många gourmeter säkert att göra ett annat misstag: de skickar den halvfärdiga produkten i den bubblande vätskan.

I det här fallet blir resultatet också dåligt.Om de frysta dumplingsna hamnar i kokande vatten blir risken för att skada degen mycket hög.Det handlar om den skarpa temperaturskillnaden.

Många dumplings kommer att brista.Resultatet är helt klart inte den maträtt man vill äta.

Dessutom är utseendet på dumplings i kokande vatten fyllt, igen, med att klibba ihop.

Således bör frysta dumplings hällas i en kruka med varmt vatten som ännu inte har börjat koka.Företrädesvis bör vätskans temperatur vara cirka 50 grader vid det laget.

Om detta villkor uppfylls blir rätten perfekt: smakrik och inte kladdig.

Tidigare listade var sommarsoppor som var populära i Sovjetunionen.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna