HomeUncategorizedVarför kotletterna inte var genomstekta: erfarna kockar delade med sig av sina...

Varför kotletterna inte var genomstekta: erfarna kockar delade med sig av sina hemligheter

En av de mest obehagliga situationerna i köket kan vara följande: du serverar de perfekta kotletterna med en skorpa, men när du smakar på dem visar sig de vara råa inuti..

Detta kan hända vilken hemmafru som helst..

För att skydda dig från ett sådant misslyckande är det värt att veta om de viktigaste orsakerna, förklarar vår tidnings kulinariska expert, kocken Yulia Arkhipova.

Varför var inte kotletterna genomstekta?

Du tog inte hänsyn till typen av kött

Det är värt att komma ihåg att kotletter baserade på rött kött steker mycket längre än fjäderfäprodukter, så denna punkt är alltid värd att ta hänsyn till.

Volym

Ju större produkt du har, desto större är risken att rätten inte hinner steka.Därför bör du alltid koka medelstora kotletter.

Annars kan produkten brinna på utsidan, men förbli rå på insidan.

Lök

Ibland kan anledningen vara att du hackat löken för stort.Att skära med en kniv ökar också stektiden.

Om du vill att kotletterna ska koka snabbare, mal grönsaken med en köttkvarn eller mixer.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna