Rostbiff anses traditionellt vara en rätt för julbordet, men ingenting hindrar dig från att servera det på vanliga dagar, vilket gör middagen verkligen speciell..
Om du tillagar rostbiff på rätt sätt kommer alla att bli glada..
Det är också värt att komma ihåg att rätten kom till oss från det engelska köket, sa vår tidnings kulinariska expert, kocken Yulia Arkhipova.
Vilka 3 hemligheter är värda att komma ihåg?
Produkturval
Grunden för framgångsrik rostbiff är kött av högsta kvalitet.Biten ska vara tillräckligt stor.Endast nötkött, som har lager av fett, används till rätten.
Betningsprocess
Eftersom själva rätten visar sig vara mycket intressant, bör du inte ’komplicera’ smaken och aromen med ett överskott av ingredienser för marinaden.
Begränsa dig till oparfymerad vegetabilisk olja, salt, mald svartpeppar och basilika.Detta kommer att räcka.
Temperatur
Du kan inte sätta en bit kall kött i ugnen: maträtten blir helt enkelt inte som du förväntar dig.Därför bör du vänta till rumstemperatur och först då börja laga mat.