HomeUncategorizedDen mest skadliga potatisrätten: varför du ska ge upp den

Den mest skadliga potatisrätten: varför du ska ge upp den

Potatis är rik på kalium, magnesium, fosfor, vitamin C och B-vitaminer.

Potatis innehåller även fibrer som är viktiga för matsmältningen.

Men fördelarna med potatis beror direkt på metoden för deras framställning.

Vilken potatisrätt bör du undvika?

Som Gazeta.Ru rapporterar med hänvisning till Elena Grek, en gastroenterolog, en läkare av högsta kategori och en allergiker vid SM-kliniken i St. Petersburg, är det mest skadliga sättet att tillaga potatis att steka.

För det första, när du steker, fördubblas kaloriinnehållet i potatis.

Om 100 g kokt potatis innehåller 80 kilokalorier, så innehåller 100 g stekt potatis nästan 200.

Du måste också komma ihåg att cancerframkallande ämnen frigörs under stekningsprocessen.

Dessa skadliga ämnen påverkar det mänskliga nervsystemet negativt och ökar risken för att utveckla cancer, varnade specialisten.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna