Den som tror att han redan har provat allt som kan göras av zucchini har nog fel..
I slutet av säsongen börjar grönsaker bära frukt som galningar, och hemmafruar hinner knappt bearbeta skörden till kaviar..
Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en kock och bagare i fjärde klassen, berättade för oss hur man lagar en läcker zucchinisallad.
Du behöver:
zucchini – 1 kg;
morötter – 300 gr;
socker – 1 msk.l.;
vitlök – 4 kryddnejlika;
salt, peppar (het), örter efter smak;
koriander – 1,5 tsk.l.;
sojasås – 1 msk.l.;
vegetabilisk olja – 10 msk.l.;
äppelcidervinäger – 2 msk.l.
Hur man lagar mat
1.Morötter och zucchini måste rivas med ett koreanskt morotsrivjärn.
2.Passera vitlöken genom en press och blanda ihop grönsakerna, tillsätt kryddor, salt och socker.
3.Fyll sedan arbetsstycket med varm vegetabilisk olja, tillsätt sojasås och vinäger, rör om och låt det brygga i flera timmar.
När grönsakerna är blötlagda i marinaden, servera.