Bakpulver är en viktig ingrediens i många typer av bakverk..
Det är därför produkten verkar så bekant och välkänd..
Men många intressanta fakta om det är okända för de flesta hemmafruar, förklarar vår tidnings kulinariska expert, kocken Yulia Arkhipova.
Vad du bör veta om bakpulver
Framträdandets ögonblick
Produkten verkar relativt ’ung’, men den började användas redan på 1800-talet.Sammansättningen var nästan identisk, men stärkelse användes istället för mjöl.
Förening
Många kommer att vara nyfikna på vad exakt sammansättningen av bakpulver har.Det klassiska schemat är som följer: fem delar bakpulver, tre delar citronsyra och tolv delar mjöl.
Skillnader med jäst
Många människor ser inte skillnaden mellan att använda jäst och bakpulver till deg, men det finns en.Den största skillnaden ligger i driftsprincipen.
Bakpulver har en omedelbar effekt.Men jäst behöver tid att ’tänka’.