Om du vill njuta av saltad lodda men absolut inte har tid att göra saltlake, prova den torra metoden.
För att få en jämn saltning, ta råd av experten på BelNovosti online-utgåva, kocken Yulia Arkhipova, som rekommenderar att du använder grovt salt för detta ändamål.
Hur man saltar lodda torr metod
Det första du måste göra är att rengöra fisken från dess inälvor, varefter du ska skölja den under kallt vatten och torka den genom att blöta den med pappershanddukar.
Förbered nu en lämplig behållare med ett tunt lager salt i botten.
Därefter sänker du ner fisken i behållaren i lager, som var och en ska ströas med salt och kryddor – om så önskas.
Det enda som återstår att göra är att stänga behållaren med locket och skicka den till kylskåpet.
Den här metoden är bra eftersom den inte kräver tid för att förbereda saltlaken.Smaken av lodda blir mer intensiv och fiskens konsistens förblir tät.
Låt oss slutligen dela ett praktiskt hack: om du inte vill att brädan ska blötläggas i en specifik lukt när du skär fisken, gnugga citronsaft eller salt på ytan.Du bör göra detsamma med dina händer.