HomeUncategorizedVarför tillsätter erfarna konditorer salt till desserter. Du kommer att bli förvånad?

Varför tillsätter erfarna konditorer salt till desserter. Du kommer att bli förvånad?

Desserter förknippas i allmänhet med införandet av socker, kanel, muskotnöt och andra välbekanta tillsatser..

Men ibland kan man höra att salt definitivt måste läggas till kompositionen..

Många tycker att detta råd är konstigt, eftersom efterrätten ska vara söt.

Vår tidnings kulinariska expert, kock Yulia Arkhipova, är dock säker på att denna rekommendation är användbar.

Varför lägga till salt när man lagar desserter?

Förbättrad smak

Många har hört att socker fungerar som en naturlig smakförstärkare.Samtidigt, glöm inte att salt har exakt samma egenskaper.

Att lägga till en nypa salt när du lagar söta desserter hjälper dem därför att bli ljusare och mer intressanta.Som ett resultat blir dessertens smak mer ’förståelig’.

Balans

Det är också viktigt att komma ihåg att salt har en annan viktig roll i en söt dessert: det är ansvarigt för smakbalansen.Därför bör du inte vara rädd för att en liten mängd salt kan förstöra efterrätten eller ändra dess smak till oigenkännlighet: detta är omöjligt.

Men du behöver inte heller lägga till mycket salt, eftersom i det här fallet kommer maträtten definitivt att bli bortskämd.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna