Efter att ha lämnat dacha till nästa helg, beklagar många att gurkorna under denna tid kommer att växa ur eller växa snett på grund av felaktig skötsel..
Men, som de säger, kasta det inte.Och sådana grönsaker är lämpliga för bearbetning för vintern..
Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en fjärde klassens kock och bagare, berättade för oss att något gott kan göras av krokiga och övervuxna gurkor.
Du behöver:
Hur man lagar mat
1.Gurkor måste skäras i små kuber.
2.Vi skalar vitlöken och lägger den i rena burkar tillsammans med lagerblad, kryddnejlika, dill och kryddpeppar.
3.Lägg hackade gurkor ovanpå och häll kokande vatten över dem.
4.Efter 15-20 minuter, häll saltlaken från burken i en kastrull, tillsätt salt och socker, låt koka upp, häll sedan i burkarna och tillsätt vinäger.
Stäng locket, vänd på det, när det har svalnat, förvara gurkpreparatet på en mörk och sval plats.smaklig måltid!