HomeUncategorizedVad man ska laga från krokiga och övervuxna gurkor för vintern: inte...

Vad man ska laga från krokiga och övervuxna gurkor för vintern: inte ett recept, utan en skatt

Efter att ha lämnat dacha till nästa helg, beklagar många att gurkorna under denna tid kommer att växa ur eller växa snett på grund av felaktig skötsel..

Men, som de säger, kasta det inte.Och sådana grönsaker är lämpliga för bearbetning för vintern..

Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en fjärde klassens kock och bagare, berättade för oss att något gott kan göras av krokiga och övervuxna gurkor.

Du behöver:

  • färska gurkor – 700 gr.
  • vitlök – 2 kryddnejlika.
  • lagerblad – 1 st.
  • kryddpeppar – 5 ärtor.
  • varm peppar efter smak.
  • dill – 1 kvist.
  • nejlika – 2 blomställningar.
  • salt – 2 msk.l.
  • socker – 1 msk.l.
  • vinäger (9%) – 1,5 msk.l.
  • Hur man lagar mat

    1.Gurkor måste skäras i små kuber.

    2.Vi skalar vitlöken och lägger den i rena burkar tillsammans med lagerblad, kryddnejlika, dill och kryddpeppar.

    3.Lägg hackade gurkor ovanpå och häll kokande vatten över dem.

    4.Efter 15-20 minuter, häll saltlaken från burken i en kastrull, tillsätt salt och socker, låt koka upp, häll sedan i burkarna och tillsätt vinäger.

    Stäng locket, vänd på det, när det har svalnat, förvara gurkpreparatet på en mörk och sval plats.smaklig måltid!

    Erik
    Erik
    Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Senaste kommentarerna