Om du bestämmer dig för att använda kokande vatten när du kokar ris, ska du inte klaga på att du istället för en maträtt där riset är separerat från riset fick en småsint gröt.
Yulia Arkhipova, en expertkock från BelNovosti online-utgåva, berättade vad man inte skulle göra för att inte upphäva alla ansträngningar som spenderats på att laga pilaf.
Använd smutsigt ris
Innan du lagar mat ska risgryn alltid tvättas och i flera vatten för att befria dem från stärkelse.Det är denna ’komponent’ som förvandlar ris till mush.
Häll på vatten när du behöver
För det första behöver du exceptionellt kallt vatten för smuligt ris.
Kallt vatten ska hällas i kitteln och riskornen ska tvättas i kallt vatten.
Och för det andra spelar det till och med roll hur du häller detta vatten.Du ska göra det försiktigt, längs kittelns vägg, så att vattennivån till slut är två fingrar över risets nivå.
Tidigare berättade experten hur man lagar fylld kål för att göra dem riktigt välsmakande.