HomeUncategorizedAtt använda kokande vatten: vilka oförlåtliga misstag hemmafruar gör när de lagar...

Att använda kokande vatten: vilka oförlåtliga misstag hemmafruar gör när de lagar pilaf

Om du bestämmer dig för att använda kokande vatten när du kokar ris, ska du inte klaga på att du istället för en maträtt där riset är separerat från riset fick en småsint gröt.

Yulia Arkhipova, en expertkock från BelNovosti online-utgåva, berättade vad man inte skulle göra för att inte upphäva alla ansträngningar som spenderats på att laga pilaf.

Använd smutsigt ris

Innan du lagar mat ska risgryn alltid tvättas och i flera vatten för att befria dem från stärkelse.Det är denna ’komponent’ som förvandlar ris till mush.

Häll på vatten när du behöver

För det första behöver du exceptionellt kallt vatten för smuligt ris.

Kallt vatten ska hällas i kitteln och riskornen ska tvättas i kallt vatten.

Och för det andra spelar det till och med roll hur du häller detta vatten.Du ska göra det försiktigt, längs kittelns vägg, så att vattennivån till slut är två fingrar över risets nivå.

Tidigare berättade experten hur man lagar fylld kål för att göra dem riktigt välsmakande.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna