Nu utforskar nästan varje hemmafru fler och fler nya alternativ för att förbereda zucchini, eftersom denna produkt är en riktig symbol för sommarköket..
Du kan prova att göra utmärkta lätta pannkakor..
Kocken Yulia Arkhipova, vår tidnings expert på kulinariska frågor, pratar om hur man förbereder en rätt.
Hur lagar man zucchinipannkakor med morötter?
Nödvändiga ingredienser
– cirka 300 gram zucchini;
– en morot och en lök;
– ett par skedar mannagryn;
– ett halvt glas kefir;
– två ägg;
– lite salt.
Förberedelse
Det första steget är att hacka den vältvättade zucchinin med ett rivjärn och tillsätt salt.Efteråt bör du vänta tills grönsaken släpper saften och sedan pressa ur den.
Låt oss under tiden börja skala och hacka löken och morötterna.Det är värt att använda ett rivjärn också.
Blanda zucchini med andra grönsaker.
Semolina blandas med kefir i en separat behållare.Vid denna tid, tillsätt ägg till blandningen.När semlan har hunnit svälla introducerar vi den i huvudkompositionen.
Täck bakplåten med ett lager bakplåtspapper, smörj det med ett lager olja och lägg ut pannkakorna.Tillaga rätten i 20 minuter i 190 graders ugn.