HomeUncategorizedHur man lagar risgrynsgröt med choklad: ett ovanligt recept

Hur man lagar risgrynsgröt med choklad: ett ovanligt recept

Ris är en universell produkt som kan användas för att tillaga både huvudrätter och efterrätter..

Och om vi oftast lagar tillbehör, risotto och pilaff, så förknippas sötgröt främst med barnmat..

Det är dock värt att prova ett recept som är perfekt för både barnmenyer och vuxenkost, konstaterar kocken Yulia Arkhipova, vår tidnings kulinariska expert.

Hur lagar man risgrynsgröt med choklad?

Produkter

– ett halvt glas ris;
– två glas mjölk;
– en stor sked kakao;
– en halv chokladkaka.
– två stora skedar socker (du kan lägga till vanilj om så önskas);
– lite salt.

Matlagningsprocess

Du måste skölja riset först och sedan välja en lämplig panna.Blanda omedelbart salt med socker och kakao i det, för att uppnå en homogen konsistens.

Tillsätt ris och blanda igen.

Efter att ha tillsatt mjölk, koka rätten i en kvart.Kom ihåg att gröten ska röras om.När gröten är klar, tillsätt riven choklad.

Den perfekta söta och läckra rätten är redo att serveras.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna