HomeUncategorizedEtt intressant sätt att sylta gurkor: en ny smak för en välbekant...

Ett intressant sätt att sylta gurkor: en ny smak för en välbekant maträtt

Vi kan säkert säga att varje hemmafru har sin egen åsikt om inlagda gurkor, så det är skrämmande att föreställa sig hur många recept för detta mellanmål som finns i världen..

Till och med älskare av inlagda och inlagda gurkor försöker sylta en eller två burkar för vintern bara för variation..

Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en fjärde klassens kock och bagare, berättade för oss hur gott och ovanligt det är att sylta gurkor.

Du behöver:

  • gurka – 3 kg.
  • salt – 40 gr.
  • socker – 180 gr.
  • svartpeppar (malen) – 1 tsk.l.
  • vitlök (torr) – 1 tsk.l.
  • gurkmeja – 2 msk.l.
  • senap (bönor) – 6 msk.l.
  • vinäger (9%) – 180 ml.
  • vegetabilisk olja – 100 ml.
  • Hur man lagar mat

    1.Skär rena och färska gurkor i tunna skivor.

    2.Blanda sedan vegetabilisk olja och vinäger, tillsätt kryddor enligt listan och häll dressingen över de beredda grönsakerna.

    3.Låt stå i 10-15 minuter så att grönsakerna släpper saften, blanda och lägg i rena burkar.

    4.Lägg preparaten i en kastrull med vatten och sterilisera i 15 minuter efter kokning.

    Vi stänger burkarna med lock, vänder på dem och när arbetsstycket har svalnat lägger vi undan det för förvaring på en mörk och sval plats.

    Erik
    Erik
    Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Senaste kommentarerna