HomeUncategorizedHur man gör den perfekta havregrynen: Tips som förvandlar din morgon

Hur man gör den perfekta havregrynen: Tips som förvandlar din morgon

I folkligt medvetande är havregryn ett livsmedel för barn, sjuka och de som vill gå ner i vikt.Men detta är inte sant.

Havregryn innehåller många användbara ämnen.Mineraler (kalium, kalcium, magnesium, fosfor, zink, järn), B-vitaminer och en naturlig antioxidant – vitamin E..

Allt detta är helt enkelt nödvändigt för alla, oavsett ålder och vikt.

Och för en frisk person hjälper havregryn bara att inte förlora sin skatt – hälsa, och till och med öka den (naturligtvis med förbehåll för andra regler för en hälsosam livsstil).

Huvudtyper av havregryn

Det finns tre sorters spannmål”, berättar vår tidnings expert, kock, bagare i den fjärde kategorin, Yulia Arkhipova.

Hel är det hälsosammaste.Det är denna typ av spannmål som innehåller den maximala koncentrationen av alla vitaminer och mineraler.

Men det har en nackdel – tillagningstiden är för lång (30 – 40 minuter).Med tanke på livets moderna tempo innebär detta vissa olägenheter.

Nästa alternativ är snabbgröt, som bara behöver hällas med kokande vatten eller varm mjölk för att göra den redo att ätas.

Det finns också en nackdel här.Denna typ anses vara den fattigaste när det gäller användbarhet, som kvarstår efter speciell bearbetning av spannmålen.

Lyckligtvis har vi en annan art som kan kallas ’den gyllene medelvägen’! Dessa är fullkorns havreflingor.Kornen passerar genom en press och detta gör dem mindre hårda och behåller alla nyttiga ämnen.

Det perfekta grötreceptet

Låt oss förbereda det på klassiskt sätt, men med ett litet trick.Hur brukar du laga havregryn?

Häll i kallt vatten/mjölk, låt koka upp och koka på låg värme i 10 – 15 minuter, beroende på kvaliteten på produkten som erbjuds.

Eller så kastar de flingorna i kokande vatten och gör dem också redo.Men vi kommer att göra saker lite annorlunda.

Så.Koka upp mjölk eller vatten.Häll i flingorna (det ska vara två till två och en halv gånger mindre än vätskan).

Koka under omrörning på låg värme i 3-5 minuter.Stäng av och slå in i en kökshandduk.Alla! Vi väntar cirka 10 minuter och du kan öppna den.

Vi tillsätter vad ditt hjärta önskar efter din smak och njuter av en välsmakande, mör, lagom tjock gröt!

Du kommer att säga vilken typ av trick detta är – samma 15 minuters förberedelse.Och att gröten visar sig vara ångad snarare än kokad är hälsosammare.

Och de där 10 minuterna som du inte behövde stå vid spisen är bara en gåva – trots allt kan morgonen vara så kort när du har bråttom.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna