HomeUncategorizedFem-minuters ister i burk: tillsätt salt bara sådär - ett recept på...

Fem-minuters ister i burk: tillsätt salt bara sådär – ett recept på mycket välsmakande ister

Det är inte alls svårt att pickla ister läckert, huvudsaken är att välja ett bra recept..

Receptet på mycket välsmakande ister i en burk berättas av Yulia Arkhipova, en expert på Belnovosti-nätverkets publikation inom matlagningsområdet, en kock och en fjärdeklassig bagare.

Hur man kokar ister på fem minuter

För ett kilo ister behöver du: 100 gram grovt salt (ej havssalt eller jodiserat), 5 svartpepparkorn, 6 kryddpepparärtor, en halv tesked korianderfrön, 2 lagerblad, ett vitlökhuvud (8-10 klyftor ), ett litet gäng dill , 1-2 msk söt paprika, 1-2 msk mjölkkummin.

För att förbereda saltlaken, tillsätt salt, koriander, peppar och lagerblad (paus) till en liter vatten.

Placera bitar av ister vertikalt i en burk (du behöver inte sterilisera), omväxlande med tunt skivad vitlök.

När vattnet kokar, koka saltlaken i 2 minuter, svalna och häll upp i en burk.Späcket ska vara helt täckt med saltlake.Om den flyter, tryck på den.

Den täckta burken ska stå i 2 dagar i rumstemperatur, sedan ytterligare 3 dagar i kylen.

Efter kylning, placera ister i ett durkslag, torka med hushållspapper och doppa i antingen hackad saltad dill, kummin eller paprika.En del av ister kan läggas i frysen.

Tidigare berättade experten hur man lagar auberginer med köttfärs.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna