Det är inte alls svårt att pickla ister läckert, huvudsaken är att välja ett bra recept..
Receptet på mycket välsmakande ister i en burk berättas av Yulia Arkhipova, en expert på Belnovosti-nätverkets publikation inom matlagningsområdet, en kock och en fjärdeklassig bagare.
Hur man kokar ister på fem minuter
För ett kilo ister behöver du: 100 gram grovt salt (ej havssalt eller jodiserat), 5 svartpepparkorn, 6 kryddpepparärtor, en halv tesked korianderfrön, 2 lagerblad, ett vitlökhuvud (8-10 klyftor ), ett litet gäng dill , 1-2 msk söt paprika, 1-2 msk mjölkkummin.
För att förbereda saltlaken, tillsätt salt, koriander, peppar och lagerblad (paus) till en liter vatten.
Placera bitar av ister vertikalt i en burk (du behöver inte sterilisera), omväxlande med tunt skivad vitlök.
När vattnet kokar, koka saltlaken i 2 minuter, svalna och häll upp i en burk.Späcket ska vara helt täckt med saltlake.Om den flyter, tryck på den.
Den täckta burken ska stå i 2 dagar i rumstemperatur, sedan ytterligare 3 dagar i kylen.
Efter kylning, placera ister i ett durkslag, torka med hushållspapper och doppa i antingen hackad saltad dill, kummin eller paprika.En del av ister kan läggas i frysen.
Tidigare berättade experten hur man lagar auberginer med köttfärs.