HomeUncategorizedHur man skär lök och inte gråter: erfarna kockar har avslöjat sina...

Hur man skär lök och inte gråter: erfarna kockar har avslöjat sina knep

Det är viktigt att kunna skära lök utan revor, eftersom denna komponent används i nästan alla huvudrätter..

Men svavlet som finns i kompositionen orsakar ofta tårar även för de starkaste och mest motståndskraftiga människorna..

Därför är det värt att använda välkända kulinariska hemligheter i din praktik, kocken Yulia Arkhipova, en expert på matlagningsområdet i vår tidning, delar sin erfarenhet.

Vilka knep kan hjälpa?

Kylskåp

Många vet att lök förlorar en del av sin förmåga att orsaka tårar om den ligger på kylhyllan i tio minuter.

Efter detta kan du säkert strimla den.

Frys

Det är här kniven ska ’vila’ innan du börjar laga mat.Du kan lämna tillbehöret i 5-10 minuter.Detta kommer att vara tillräckligt för att undvika gråt när du arbetar med en båge.

Tallrik med kallt vatten

Behöver du hacka mer än en lök är det värt att vara på den säkra sidan.Du måste hälla kallt vatten i plattan.Om möjligt, lägg till några isbitar.

Placera behållaren på bordet och bearbeta kniven med jämna mellanrum under tillagningsprocessen.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna