Kokt majs är älskad av många gourmeter..
Men det finns ett problem: kolven kan vara för hård..
Det är osannolikt att en person kommer att njuta av att äta ett sådant spannmål.
Vad ska man göra om majsen är övermognad?
Lyckligtvis finns det ett litet livhack som kan mjuka även en mycket gammal och seg kolv.
Det handlar om att använda ett enkelt tillägg.
Vilken exakt? Denna fråga besvarades av Yulia Arkhipova, en expert på det kulinariska området för onlinepublikationen Belnovosti, en kock och bagare i fjärde klass.
Vad ska man tillsätta i vattnet när man kokar majs
Rollen som en räddande ingrediens kommer att vara. bakpulver.
När majsen är i den bubblande vätskan, häll bara lite natriumbikarbonat i den senare.
En liten nypa räcker.Mängden som får plats på spetsen av en kniv räcker.
Överdriv inte! Överskott av soda kommer att leda till en allvarlig försämring av flingornas smak.
Men om det inte finns för mycket tillsats kommer majsen att behålla en behaglig arom och få den perfekta konsistensen: den färdiga maten kommer att glädja gourmeten med sin mjukhet och saftighet.