Att laga pasta anses vara en av de enklaste kulinariska procedurerna..
Och ändå lyckas många hemmafruar aldrig få den godaste maträtten..
Under värmebehandling förlorar pasta ofta sin ljusa smak och fördelaktiga egenskaper.
Dessutom kan maten vara för mjuk.
Men om du följer en enkel kulinarisk regel kommer pastan alltid att bli aptitretande, hälsosam och lagom hård.
Kärnan i regeln är ’minus 1 minut’
Många hemmafruar lagar pasta exakt den tid som anges på förpackningen.
Men expert på det kulinariska området för Belnovosti-nätverkets publikation, kock, bagare i den fjärde kategorin, Yulia Arkhipova, rekommenderar att du väljer en annan strategi.
Specialisten föreslår att du stoppar pastakokningen exakt 1 minut före den angivna tiden.
Med andra ord, om tillverkaren föreslår tillagning av produkten i 10 minuter, bör värmebehandlingens varaktighet vara 9 minuter.
I det här fallet blir pastan al dente.Rätten blir lite hård.Men det är i den här formen som maten är så hälsosam och god som möjligt.