Nuförtiden har de flesta hemmafruar praktiskt taget ingen fritid, eftersom de är aktivt engagerade i förberedelser..
För att de ska överleva till vintern måste ett antal viktiga förhållanden iakttas..
Frågan om sterilisering av burkar kan lätt inkluderas i denna kategori, konstaterar kocken Yulia Arkhipova, expert på matlagningsområdet för vår tidning.
Det är värt att uppmärksamma en enkel metod som är baserad på användningen av en panna.
Vad består den av?
Du måste hitta en tillräckligt stor kastrull där burkarna lätt får plats så att de inte rör vid varandra.
Först lägger vi ner en ny kökshandduk.Vi har banker.Tillsätt sedan vatten.Det ska finnas mycket vätska.Du kan också skicka locken direkt.
Vi väntar på att det ska koka.
Efter detta kommer den exakta steriliseringstiden att bero på burkarnas volym.För små behållare räcker det med tio minuters sterilisering.
Om du arbetar med tvålitersburkar, vänta tjugo minuter.Men stora trelitersburkar steriliseras inom en halvtimme.