För ett antal rätter är rödbetor huvudingrediensen, eftersom den färdiga rättens utseende och gastronomiska njutning beror på dess färg och smak..
Betor serveras vanligtvis kokta.Och för att det inte ska visa sig vara blekt och smaklöst använder hemmafruar olika knep..
Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en fjärdeklassig kock och bagare, berättade för oss hur man lagar läckra rödbetor.
Förutom det faktum att rödbetor tillagas oskalade, måste du veta om kulinariska knep som kommer att förbättra alla huvudindikatorer för den färdiga grönsaken.
Vad du ska använda när du lagar mat
Rödbetorna förblir ljusa även efter lång kokning om du använder senap.
Dessutom ger senap rotfrukten en speciell arom, och smaken blir mer intensiv.
Hur man agerar
Det räcker med att lägga till 1 tesked senap (inte korn) i en kastrull med vatten.Du kan använda senapspulver med samma framgång.
Rör om och koka grönsaken tills den är kokt.
Dessa rödbetor kommer att vara en riktig dekoration för vilken sallad som helst.