HomeUncategorizedKunniga hemmafruar kastar inte bort en enda vitlökspil: det här är vad...

Kunniga hemmafruar kastar inte bort en enda vitlökspil: det här är vad de gör med dem

Om du vill bevara smaken och fördelarna med vitlök så länge som möjligt, prova att göra vitlökspasta..

Receptet för beredningen, som kommer att vara ett utmärkt komplement till olika rätter, delades av experten från BelNovosti-nätverkets publikation, kocken Yulia Arkhipova..

Enligt matlagningsinstruktionerna behöver du:

  • 1 kg vitlökspilar.
  • 4 matskedar socker.
  • 2 matskedar salt.
  • 1 msk citronsaft.
  • 100 g vegetabilisk olja.
  • Innan du börjar laga mat, skölj vitlökspilarna noggrant och låt dem torka lite.Mal dem sedan med en köttkvarn eller mixer till en pasta.

    Tillsätt socker, salt, vegetabilisk olja och citronsaft – den sista komponenten behövs inte så mycket för smaken, utan för att bevara pastans rika gröna färg.

    Blanda alla ingredienser väl och låt pastan dra i 20 minuter.

    Lägg den sedan i försteriliserade burkar och stäng locken ordentligt.

    Denna tillsats ser organisk ut i såser, sallader, för- och andrarätter.Den bör förvaras i kylskåp, där den kommer att behålla sin kvalitet i 2-3 månader.

    Om du vill njuta av smaken av vitlökspasta även på vintern, frys in den genom att lägga den i isbitsbrickor.

    Tidigare har vi pratat om hemligheterna med perfekta äggröra.

    Erik
    Erik
    Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Senaste kommentarerna