Pommes frites är extremt populära bland gourmeter..
Rätten kombinerar crunch, ömhet och en mycket ljus smak..
Men maten har allvarliga nackdelar: högt kaloriinnehåll och ett överflöd av fett.
Faktum är att värmebehandlingen av hackade grönsaker utförs i en behållare med en stor mängd olja.
Hur lagar man välsmakande, men inte så skadliga pommes frites?
Svaret är enkelt: du måste sluta använda en stekpanna eller fritös.
Det visar sig att läckra potatisstrån kan tillagas i ugnen.Receptet delades av Yulia Arkhipova, en expert på Belnovosti-nätverkets publikation inom matlagningsområdet, en kock och en bagare i fjärde klass.
Hur man gör hälsosamma pommes frites
Skala först knölarna och skär dem i tärningar.
Blanda sedan de resulterande potatisbitarna med en liten mängd vegetabilisk olja.
Förresten kan du först tillsätta lite hackad vitlök till den trögflytande vätskan.
Försök att blanda potatisen så att varje block täcks med ett oljelager.
Nästa steg: ta en bakplåt, täck den med bakplåtspapper och häll ut potatisbitarna.
Placera plåten med allt innehåll i den övre tredjedelen av en ugn som är förvärmd till 180 grader.Gräddningstiden ska vara 20-25 minuter.
Slutresultatet är perfekta pommes frites: nyttiga (eftersom det finns lite olja), gott, krispigt på utsidan och mjukt på insidan.