HomeUncategorizedHur sovjetiska hemmafruar förberedde Mimosa-sallad: denna variant skiljer sig från det moderna...

Hur sovjetiska hemmafruar förberedde Mimosa-sallad: denna variant skiljer sig från det moderna receptet till det bättre

Mimosa sallad tillhör de rätter som var populära redan under sovjettiden.

Först då tillagades den lite annorlunda, säger experten på nätverksutgåvan ’BelNovosti’ kock Yulia Arkhipova.

Låt oss berätta om skillnaderna mellan dagens recept och vad det brukade vara.

Fisk

Moderna hemmafruar föredrar att förbereda sallad ’Mimosa’ med konserverad fisk (i olja eller sin egen juice), även om originalreceptet använder kokt fisk.

Inget argument – konserverad fisk är bekväm att använda, men sämre än kokt fisk i smak.

Potatis

’Det ’ursprungliga’ receptet för Mimosa innebär inte att potatis ingår.Denna ingrediens kom senare – värdinnor började lägga till den för att öka näringsvärdet.

Morötter

Under sovjettiden var kokta morötter rivna på ett rivjärn ett av lagren i en sallad.

Moderna hemmafruar ersätter kokta morötter med koreanska morötter, vilket gör rätten mycket mer smakrik i smaken.

Ost

Ost finns inte heller i ingrediensförteckningen för den klassiska salladen ’Mimosa’, men moderna värdinnor lägger ofta till den i andra produkter.

Tidigare berättade vi hur man alltid lagar öm lever.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna