Mimosa sallad tillhör de rätter som var populära redan under sovjettiden.
Först då tillagades den lite annorlunda, säger experten på nätverksutgåvan ’BelNovosti’ kock Yulia Arkhipova.
Låt oss berätta om skillnaderna mellan dagens recept och vad det brukade vara.
Fisk
Moderna hemmafruar föredrar att förbereda sallad ’Mimosa’ med konserverad fisk (i olja eller sin egen juice), även om originalreceptet använder kokt fisk.
Inget argument – konserverad fisk är bekväm att använda, men sämre än kokt fisk i smak.
Potatis
’Det ’ursprungliga’ receptet för Mimosa innebär inte att potatis ingår.Denna ingrediens kom senare – värdinnor började lägga till den för att öka näringsvärdet.
Morötter
Under sovjettiden var kokta morötter rivna på ett rivjärn ett av lagren i en sallad.
Moderna hemmafruar ersätter kokta morötter med koreanska morötter, vilket gör rätten mycket mer smakrik i smaken.
Ost
Ost finns inte heller i ingrediensförteckningen för den klassiska salladen ’Mimosa’, men moderna värdinnor lägger ofta till den i andra produkter.
Tidigare berättade vi hur man alltid lagar öm lever.