Konservering av tomater är en ganska energikrävande process, så många hemmafruar letar efter ett annat sätt att förbereda tomater för vintern..
Detta är exakt vad experten från BelNovosti-nätverkets publikation, kocken Yulia Arkhipova, delade – för det behöver du inte vinäger, konservering och sterilisering, och tomaterna kommer ut mycket välsmakande och aromatiska – precis som inlagda fat..
Så fyll på med nödvändiga ingredienser så kan du komma igång.Du behöver:
Viktigt: för att tomaterna ska saltas snabbare måste du skära ut platsen på toppen där stjälken var.
Lägg nu de förberedda tomaterna i pannan med utskärningen ovanpå och tillsätt örter och kryddor.
Allt som återstår är att fylla arbetsstycket med saltlake, vilket kräver att man löser upp 2 matskedar salt och socker i en liter vatten.
När marinaden kokar, häll den i pannan med tomaterna – de ska vara helt täckta med saltlake.
Täck nu disken med gasväv och låt stå i rumstemperatur i 3-4 dagar – tillsätt vid behov saltlake.
Tidigare berättade vi för dig hur du korrekt använder en skärbräda av trä.