HomeUncategorizedHur man jäser tomater i en kastrull på tre dagar: smakar som...

Hur man jäser tomater i en kastrull på tre dagar: smakar som fattomater

Konservering av tomater är en ganska energikrävande process, så många hemmafruar letar efter ett annat sätt att förbereda tomater för vintern..

Detta är exakt vad experten från BelNovosti-nätverkets publikation, kocken Yulia Arkhipova, delade – för det behöver du inte vinäger, konservering och sterilisering, och tomaterna kommer ut mycket välsmakande och aromatiska – precis som inlagda fat..

Så fyll på med nödvändiga ingredienser så kan du komma igång.Du behöver:

  • Tomater – så mycket du kan äta (ta små, mogna och köttiga tomater).
  • Pepparrotsblad – 1-2 stycken.
  • Vitlök – 2-3 kryddnejlika.
  • Svartpeppar – 3-5 ärtor.
  • Dillparaplyer – 1-2 stycken.
  • Viktigt: för att tomaterna ska saltas snabbare måste du skära ut platsen på toppen där stjälken var.

    Lägg nu de förberedda tomaterna i pannan med utskärningen ovanpå och tillsätt örter och kryddor.

    Allt som återstår är att fylla arbetsstycket med saltlake, vilket kräver att man löser upp 2 matskedar salt och socker i en liter vatten.

    När marinaden kokar, häll den i pannan med tomaterna – de ska vara helt täckta med saltlake.

    Täck nu disken med gasväv och låt stå i rumstemperatur i 3-4 dagar – tillsätt vid behov saltlake.

    Tidigare berättade vi för dig hur du korrekt använder en skärbräda av trä.

    Erik
    Erik
    Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Senaste kommentarerna