Tillagningstiden för torra krossade ärtor är mer än en timme, och för hela ärter tar det mer än två timmar..
Naturligtvis kan förblötning påskynda processen avsevärt..
Om detta villkor är uppfyllt kan krossade ärtor vara klara på en halvtimme och hela på cirka 50 minuter.
Går det att göra matlagningsärter ännu snabbare? Till exempel 15 minuter?
Enligt kulinarisk expert från Belnovosti onlinepublikation, kock, bagare i den fjärde kategorin Yulia Arkhipova, är detta fullt möjligt.
Tillsats för att påskynda kokningen av ärter
Specialisten betonar: du kan snabbt ta ärter till beredskap med bakpulver.
10 minuter efter att vattnet kokar måste du tillsätta lite natriumbikarbonat till vätskan.
Det är viktigt att inte överdriva det: en tesked räcker till fyra liter vatten.
Blir det för mycket läsk får ärtorna inte den mest behagliga smaken.
Men om mängden natriumbikarbonat visar sig vara måttlig, kommer endast en positiv effekt att uppnås: ärtorna kommer troligen att mjukna inom 5 minuter.
Det är möjligt att du måste vänta ett par minuter extra.Men ändå kommer det önskade resultatet att uppnås mycket snabbt.