Nu finns det ett sådant överflöd av te i vilken livsmedelsbutik som helst att det är förbluffande.
Ibland är det nästan omöjligt att hitta te utan särskilda tillsatser: vi erbjuds drycker smaksatta med örter, bär och frukter.
Men under sovjettiden fanns det ingen sådan lyx, påminner kocken Yulia Arkhipova, vår tidnings expert på matlagning.
Därför kan du från vissa människor höra ett nyfiken faktum som orsakar överraskning.Det handlar om det faktum att kockar brukade introducera läsk när de gjorde te.
Vad är innebörden av detta?
Det är viktigt att komma ihåg att te under vissa tider var en bristvara och inte tillgängligt för alla.Däremot kunde man få smaka på det i en matsal, på ett café eller under en tågresa.
För att spara pengar införde kockarna bakpulver.Det gör teet starkare och mer smakrikt.
Det finns en åsikt att denna ovanliga metod ’återupplivar’ brygden även om du vill brygga den flera gånger.
Dryckens smak blir inte sämre: tvärtom tror man att teet visar sig vara mer välsmakande och ljust.