Kläder du alltid Oliviersallad och andra sallader med majonnäs?.
Var medveten om: du gör ett allvarligt kulinariskt misstag!.
Det finns trots allt en produkt som är en mycket mer intressant dressing.
Salladen som denna ingrediens läggs till blir mycket mer aptitretande.
Dessutom är komponenten inte lika skadlig som majonnäs.
Men exakt vilken produkt pratar vi om? Denna fråga besvarades av Yulia Arkhipova, en expert på det kulinariska området för onlinepublikationen Belnovosti, en kock och bagare i fjärde klass.
Vad man ska använda som salladsdressing
Rätten ska kryddas inte med majonnäs, utan med gräddfil.Ju tjockare denna fermenterade mjölkprodukt är, desto bättre.
Tack vare tjock gräddfil blir salladen mörare.Smaken av grönsaks- och köttingredienser kommer att avslöjas mycket bättre.
Gräddfil har en annan allvarlig fördel jämfört med majonnäs.Vi pratar om ett mycket lägre kaloriinnehåll.
Energivärdet för fermenterad mjölkprodukt är cirka 200 kcal.Och såsen, som innehåller äggula, smör och socker, har flera gånger fler kalorier än gräddfil.
Tidigare presenterades ett recept på ett mycket välsmakande ’femminuters’ ister i en burk.