HomeUncategorizedInte varje hemmafru lyckas laga läcker pilaff: vilka är de vanligaste misstagen?

Inte varje hemmafru lyckas laga läcker pilaff: vilka är de vanligaste misstagen?

Pilaf är älskad av många människor eftersom den är närande, välsmakande och otroligt aromatisk..

Men vissa hemmafruar gör misstag när de förbereder pilaff..

Låt oss titta på dem mer i detalj så att det kulinariska mästerverket blir perfekt.Kocken Yulia Arkhipova, expert inom matlagning och matlagning från vår tidning, hjälper oss med detta.

Fel val av ris

Det finns många sorter av ris tillgängliga för försäljning;Men du bör inte köpa ingrediensen i butiker.

Det finns grötris på stormarknadshyllorna som blir klibbiga och klibbiga när de tillagas.

Det är bättre att köpa produkten på marknaden, där valet av alternativ är mycket bredare.

Misstag vid val av olja

Om du frågar råd från en erfaren kock som förstår köket i öst, kommer han att berätta att riktig pilaff tillagas med bomullsfröolja eller lammfett.

Däremot innehåller animaliskt fett för mycket kolesterol, så rätten blir inte hälsosam.

Det är bättre att använda vegetabilisk olja, som inte skadar kroppen och hälsan.Dessutom är detta alternativ inte på något sätt sämre i smak än fettsvans- och bomullsfröolja.

Felaktig mängd kött

Om du vill laga en riktigt god pilaff bör vikten av kött inte vara mindre än ris.

Det vill säga om du ska använda ett kilo ris måste du köpa ett kilo kött.

Sådan pilaff kommer att få en subtil och behaglig arom och luktar inte bara av morötter, lök och ris.Dina nära och kära kommer inte att vägra en tallrik med en sådan godis och kommer definitivt att be om mer.

Ignorera kryddor

Du måste helt enkelt komplettera rätten med kryddor.De kommer att ge det kulinariska mästerverket en aptitretande nyans, såväl som ett vackert utseende.

Men du bör inte lägga absolut alla kryddor som du hittade i köksskåpet i pilaffen.

Saffran och spiskummin kommer att räcka, eftersom de ger rätten dess unika smak.

Fel vattenvolym

Det finns ingen anledning att hälla för mycket vätska i pannan.Annars kommer även passande ris att bli en klibbig massa som definitivt inte kommer att stimulera din aptit.

Det är bättre att inte lägga till än att fylla på för mycket, eftersom ingen hindrar dig från att tillsätta vatten medan du lagar mat.

Alla dessa misstag förstör pilaffen och hindrar dig från att få ett aptitretande kulinariskt mästerverk.Undvik dem för att glatt överraska dina nära och kära med dina talanger i köket!

Tidigare har vi berättat vilka kryddor som är bäst för att steka kyckling.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna