HomeUncategorizedRik smak och krämig konsistens: hur man gör potatismos i vitryska stil...

Rik smak och krämig konsistens: hur man gör potatismos i vitryska stil – det är väldigt gott

En ovanlig metod för att tillaga potatismos är populär i Vitryssland..

Knepet är detta: potatis ska inte kokas i vatten, utan i en blandning av mjölk och grädde..

Tack vare detta bearbetningsalternativ får nattskugga en mycket ljus smak.

Dessutom blir moset otroligt mört.

Receptet för potatismos på vitryska delades av Yulia Arkhipova, en expert på Belnovosti onlinepublikation inom matlagningsområdet, en kock och en fjärdeklassig bagare.

Hur man förbereder potatismos i vitryska stil

Som nämnts ovan bör potatis inte kokas i vatten.

Ta en kastrull, lägg skalade och halverade knölar i den, häll i mjölk.

Den vita drycken ska täcka den nedre halvan av potatisen.

Därefter måste du hälla i grädden.Som ett resultat bör grönsakerna vara helt i den vita vätskan.

Så här ska potatisen kokas.

Som ett resultat kommer nightshades att få en rik smak.Allt som återstår är att överföra de kokta grönsakerna till en annan kastrull och ’bearbeta’ dem med en potatisstöt.Det finns ingen anledning att lägga till smör.

Om massan visar sig vara torr kan du lägga till ett par matskedar av den mjölkiga vätskan som knölarna kokades i.

Den beredda purén kommer att vara mycket aptitretande.Dess konsistens blir krämig.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna