Många tror felaktigt att zucchini och zucchini är samma grönsak, med olika namn..
Det är sant att både första och andra faktiskt representerar grönsaker.Men de är inte samma sak – de är olika..
Vad är zucchini? En mängd olika pumpor.Som regel är det utåt monokromatiskt, det vill säga utan ränder eller fläckar.
Och zucchini är en italiensk variant av zucchini.Dess skal är mörkgrönt, ibland (och ofta) med ränder.
Jämfört med zucchini är smaken av zucchini mjukare och mer delikat, medan den förra är krispigare och mer elastisk.
Medan zucchini kan vara söt eller något bitter, är zucchini alltid ’neutral’ och fräsch i detta avseende.
Gemensamt för dem är att de innehåller få kalorier – bara 16 kcal per hundra gram.
Zucchini innehåller mer kalium och vitaminerna B1, B6, B2 innehåller vitaminerna B1, B2, B9, A, E, PP och järn.
Läkare rekommenderar att man konsumerar båda grönsakerna för att säkerställa en normal funktion av det kardiovaskulära systemet och förhindra hjärtsjukdomar.
Och kostfibern de har ger näring åt tarmens mikroflora och sänker kolesterol- och blodsockernivåerna.