HomeUncategorizedVad man ska laga hirsgröt på - vatten eller mjölk: se med...

Vad man ska laga hirsgröt på – vatten eller mjölk: se med en expert

Hirsgröt är en välsmakande och hälsosam maträtt som rekommenderas att inkludera i kosten för vuxna och barn.

Men många undrar: vad är bättre att laga hirsgröt på – vatten eller mjölk? Experten på BelNovosti online-utgåvan, kocken Yulia Arkhipova, hjälpte till att bestämma valet.

Om du vill laga osötad hirsgröt med kött eller grönsaker rekommenderas att du använder vatten.

Mjölkgröt är mer delikat och brukar smaksättas med pumpa, honung, torkad frukt eller bär.

För att göra hirsgröt på vatten, häll gryn i en kastrull och tillsätt vatten.

När buljongen kokar, koka den på medelhög värme i ungefär en halvtimme och rör om ibland tills vätskan har absorberats helt i gryn.

För att göra en mjölkig gröt, använd förhållandet 1:4 (en del gryn och två delar vatten och mjölk).

Tillsätt den varma mjölken 10-15 minuter efter att du börjat koka, när allt vatten har avdunstat.Efter tillagningen, täck skålen med ett lock och låt den sjuda i ytterligare 5-10 minuter.

Tidigare berättade vi hur man gör jordgubbsconfit.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna