Hirsgröt är en välsmakande och hälsosam maträtt som rekommenderas att inkludera i kosten för vuxna och barn.
Men många undrar: vad är bättre att laga hirsgröt på – vatten eller mjölk? Experten på BelNovosti online-utgåvan, kocken Yulia Arkhipova, hjälpte till att bestämma valet.
Om du vill laga osötad hirsgröt med kött eller grönsaker rekommenderas att du använder vatten.
Mjölkgröt är mer delikat och brukar smaksättas med pumpa, honung, torkad frukt eller bär.
För att göra hirsgröt på vatten, häll gryn i en kastrull och tillsätt vatten.
När buljongen kokar, koka den på medelhög värme i ungefär en halvtimme och rör om ibland tills vätskan har absorberats helt i gryn.
För att göra en mjölkig gröt, använd förhållandet 1:4 (en del gryn och två delar vatten och mjölk).
Tillsätt den varma mjölken 10-15 minuter efter att du börjat koka, när allt vatten har avdunstat.Efter tillagningen, täck skålen med ett lock och låt den sjuda i ytterligare 5-10 minuter.
Tidigare berättade vi hur man gör jordgubbsconfit.