HomeUncategorizedHur man lagar zucchinisoppa: lätt, rejäl och mycket välsmakande

Hur man lagar zucchinisoppa: lätt, rejäl och mycket välsmakande

Zucchini är en mångsidig grönsak i matlagning.De är inte bara stekta, stuvade, inlagda och bearbetade till kaviar, utan också rullade i fruktkompotter..

En annan rätt som inte är särskilt bekant för de flesta är zucchinisoppa..

Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en kock och bagare av fjärde klassen, berättade för oss hur man gör purerad zucchinisoppa med basilika.

Det kommer att krävas

  • zucchini – 700 gr.
  • purjolök – 250 gr.
  • selleri (stam) – 170 gr.
  • basilika (färsk) – 55 gr.
  • vitlök – 3 kryddnejlika.
  • vegetabilisk olja – 5 msk.l.
  • vatten – 1,2 l.
  • salt, svartpeppar (malen) efter smak.
  • Hur man lagar mat

    1.Skär zucchinin, purjolöken och selleristjälkarna i små tärningar.Passera vitlöken genom en press.

    2.Häll vegetabilisk olja i en panna, värm den och tillsätt purjolök och selleri.Sjud i ca 5 minuter, tillsätt olja om det behövs.

    3.Tillsätt vitlök, låt sjuda i 30 sekunder och tillsätt zucchini.Sjud i 1 minut och tillsätt basilikablad och salt i pannan och rör om.

    4.Häll vatten, koka upp, täck pannan med ett lock, koka på medelvärme i 10 minuter, rör om.

    Ta bort soppan från värmen, mal innehållet med en mixer, tillsätt färsk basilika, du kan tillsätta citronsaft och lite olivolja för smak.smaklig måltid!

    Tidigare har vi berättat varför du ska steka citroner i en stekpanna.

    Erik
    Erik
    Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Senaste kommentarerna