På sommaren flyttar många människor bort från sina vanliga recept eftersom sådan mat verkar för tung.
Det finns gott om säsongsgrönsaker som kan tillagas utan problem under den varma årstiden.
Sådan mat visar sig vara lätt och välsmakande.Till exempel rekommenderar vår tidnings expertkock Yulia Arkhipova att vara uppmärksam på tomater.
Hur man bakar dem utsökt
Lista över matvaror
– 4 medelstora tomater;
– 5 skedar brödsmulor;
– liten bunt med örter;
– vitlöksklyfta;
– 4 skedar olja (olivolja är bättre);
– salt och kryddor.
Matlagningsprocess
Det första du ska göra är att finhacka vitlök och örter.Skicka dem till en skål.I samma behållare, tillsätt brödsmulor, kryddor med salt och huvuddelen av oljan (3 skedar).
Försök att få blandningen till en homogen konsistens.
Dela sedan de tvättade och torkade tomaterna i två delar och smörj med den beredda såsen.Strö smöret ovanpå.
Formen bör också bestrykas med lite olja.
Tillaga tomaterna i en kvart i 220 grader i ugnen.Därefter kan du tryggt gå vidare till provsmakning.