HomeUncategorizedHur du ska torka porcini-svampar: det bästa sättet - och det är...

Hur du ska torka porcini-svampar: det bästa sättet – och det är inte ugnen

Torkade karljohansvampar är ett utmärkt tillskott till såser, soppor och andra rätter och ger dem en oförglömlig smak.

Dessutom, enligt experten från BelNovosti online-utgåva, kocken Yulia Arkhipova, för denna matlagningsmetod måste du göra minsta ansträngning.

Vilka svampar kan torkas

Unga och fasta vita svampar bör skickas för torkning.Hattarna ska vara fasta och svamparna under hattarna ska vara ljusa och täta.

Ytterligare en viktig punkt: torka inte maskiga svampar.Försök att plocka exemplar som är fria från maskskador eller, åtminstone, ta bort alla maskiga områden.

Hur man förbereder vita för torkning

Det finns inget behov av att tvätta svampen – det enda du behöver göra: skär de stora svamparna i bitstora bitar.Om svampen är lika stor som ditt finger kan du dela den i topp och stjälk, och om den är ännu större kan du skära den i fjärdedelar.

Vad är det bästa sättet att torka porcini-svampar

Den bästa metoden anses vara att torka i den friska luften på ett naturligt sätt.Varför är det så? Svaret är i kompositionen: vitamin D finns kvar i svampar som torkas på detta sätt.

För att göra detta, trä svampen på ett snöre och lämna dem ute på en varm dag – inte i öppen sol utan i skuggan.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna