Potatismos passar lika bra till kött och kyckling som till fisk och grönsaker.
Det är förmodligen därför denna sidrätter tillagas inte bara hemma i köket utan också på välrenommerade restauranger.
Om du vill att din maträtt ska vara perfekt, använd tipsen från experten på BelNovosti online-utgåva, kocken Yulia Arkhipova.
Hon berättar hur du får mjuka, sammetslena och välsmakande potatismos.
Hemligheten bakom ett perfekt potatismos
Vanliga hemmafruar förbereder potatismos genom att tömma vattnet efter kokning och fortsätta omedelbart att mosa potatisen.Häri ligger deras kritiska fel.
För att göra potatismoset mjukt, luftigt och sammetslent ska du sätta tillbaka kastrullen på spisen i en minut efter att du har hällt av vattnet.
Under denna tid kommer all fukt som finns kvar i potten (och det finns förmodligen lite) att ha avdunstat helt.
Som ett resultat kommer potatis som har torkats på spisen att absorbera smöret och mjölken mer aktivt, och potatismosens konsistens blir öm och sammetslen.
Tidigare berättade vi om hur man gör potatispaj.