HomeUncategorizedHur kan du äta detta? 7 konstiga rätter i Tyskland som utlänningar...

Hur kan du äta detta? 7 konstiga rätter i Tyskland som utlänningar är rädda för att prova, men tyskar älskar

’Strike with Fire Tongs’, ’Dead Aunt’, ’Cry of Cats’, ’Cold Dog’. Det här är inte namnen på skräckfilmer, utan på populära tyska rätter och drycker..

Vi pratar om sju konstiga rätter av det tyska köket som utlänningar är rädda för att prova, men tyskar älskar.

Vilka konstiga rätter som äts i Tyskland

Enligt Zen-kanalen ’Ensam i någon annans trädgård.Om resor och mer, den tyska rätten ’Cold Dog’ (Kalter Hund) är en dessert med kakor och choklad, som påminner om vår chokladkorv.

’False Hare’ (Falscher Hase) är en bakad köttfärslimpa gjord av malet fläsk och nötkött (i förhållandet 1:1) med lök, kokta ägg, mjöl och ströbröd.

Receptet på en maträtt som heter ’The Cry of Cats’ (Katzengeschrei) kan beskrivas så här: allt som ligger i kylen (överblivna korvar och grönsaker, gårdagens pasta) läggs i en stekpanna, inlagd gurka tillsätts, peppar tillsätts och hälls med ägg.

En halv tupp (halber Hahn) – mackor med ost, picklad gurka och senap.

’Döda mormor’-rätten (tote Oma) är en friterad blodkorv med kokt potatis och surkål.
’Dead Aunt’ (tote Tante) och ’Strike with Fire Tongs’ (Feuerzangenbowle) är drinkar.

Den första är varm choklad med vispgrädde och rom, den andra är en punch gjord på rött vin, juice och kryddor.Tricket med Fire Tongs Strike är det romindränkta sockret, som sätts i brand och hålls i en tång över en mugg medan det smälter och droppar in i punschen.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna