’Strike with Fire Tongs’, ’Dead Aunt’, ’Cry of Cats’, ’Cold Dog’. Det här är inte namnen på skräckfilmer, utan på populära tyska rätter och drycker..
Vi pratar om sju konstiga rätter av det tyska köket som utlänningar är rädda för att prova, men tyskar älskar.
Vilka konstiga rätter som äts i Tyskland
Enligt Zen-kanalen ’Ensam i någon annans trädgård.Om resor och mer, den tyska rätten ’Cold Dog’ (Kalter Hund) är en dessert med kakor och choklad, som påminner om vår chokladkorv.
’False Hare’ (Falscher Hase) är en bakad köttfärslimpa gjord av malet fläsk och nötkött (i förhållandet 1:1) med lök, kokta ägg, mjöl och ströbröd.
Receptet på en maträtt som heter ’The Cry of Cats’ (Katzengeschrei) kan beskrivas så här: allt som ligger i kylen (överblivna korvar och grönsaker, gårdagens pasta) läggs i en stekpanna, inlagd gurka tillsätts, peppar tillsätts och hälls med ägg.
En halv tupp (halber Hahn) – mackor med ost, picklad gurka och senap.
’Döda mormor’-rätten (tote Oma) är en friterad blodkorv med kokt potatis och surkål.
’Dead Aunt’ (tote Tante) och ’Strike with Fire Tongs’ (Feuerzangenbowle) är drinkar.
Den första är varm choklad med vispgrädde och rom, den andra är en punch gjord på rött vin, juice och kryddor.Tricket med Fire Tongs Strike är det romindränkta sockret, som sätts i brand och hålls i en tång över en mugg medan det smälter och droppar in i punschen.