Sylt med mögel rekommenderas inte för konsumtion.Även om man tar bort de första groddarna kan man knappast vara säker på att inga svampsporer finns kvar i burken..
För att förhindra att sylten blir möglig använder hemmafruar socker.Ju mer du häller i det, desto längre håller arbetsstycket..
Det finns andra beprövade sätt att skydda sylt från mögel, förutom socker.
Citronsyra
Per kilo bär- eller fruktmassa måste du tillsätta en tredjedel av en tesked citronsyra.
Tillsätt pulvret fem minuter innan det är klart.Sylten möglar inte bara, utan blir inte heller söt.
Askorbinsyra tros ha en liknande effekt, men experter rekommenderar inte att du använder detta botemedel.
Honung
Ett annat naturligt konserveringsmedel är honung, som också har antimikrobiella egenskaper.
Pektin
Inte bara naturligt, utan också ett användbart ämne.Äppelpektin förlänger hållbarheten på sylt.Gör dess konsistens tjockare, gör att du kan minska mängden socker med 2 gånger.
Tidigare berättade vi för dig hur man gör frodiga kålpajer.