HomeUncategorized'Torra' lättsaltade gurkor: ny smak - laga på morgonen och knäck på...

’Torra’ lättsaltade gurkor: ny smak – laga på morgonen och knäck på kvällen

Många älskar krispiga gurkor.Vi pratar om lättsaltade sådana.De tillagas på olika sätt, men bland alla metoder finns det en som sticker ut..

För det första är det en av de enklaste.För det andra kräver det inte mycket tid.För det tredje görs ett minimum av fysisk ansträngning.

Vissa människor som är bekanta med detta recept kallar det den ’torra’ versionen av matlagning.

En expert från onlinepublikationen BelNovosti, kocken Yulia Arkhipova, talade om kärnan i denna metod.

Matlagningsprocess

Hon noterade: receptet är inte på något sätt nytt, men kanske inte alla känner till det.Dess fördel är hastigheten för beredning av lättsaltade gurkor.

Glöm inte att tvätta grönsakerna väl och putsa ändarna innan processen påbörjas.

Hacka sedan (fint) dill och vitlök (medium).Vi kommer att lägga dem i två påsar, som gurkorna.

Tillsätt sedan en tesked salt i varje påse.

I en av dem, tillsätt röd paprika, gurkmeja, svartpeppar och mald koriander till alla ovan nämnda ingredienser.

Lagring

Ge det ett försök.Du kommer definitivt att uppskatta den nya – inte helt bekanta – smaken.

Och om du vill, använd andra kryddor.För kryddighet passar till exempel röd paprika.

Vi stänger båda förpackningarna (det första är en klassisk rätt), skakar dem väl och lägger dem i kylen.

Men du kan lämna den på bordet, då är gurkorna klara om 12 timmar.I kylen – efter en dag.

Recept

När det gäller recepten inkluderar ’klassikerna’ gurka (750 gram), ett gäng dill, 4-5 vitlöksklyftor och 1 tesked salt.

För det ’innovativa’ receptet behöver du, förutom allt ovan (i samma volymer):

– gurkmeja – en tredjedel av en tesked;
– paprika – en tredjedel av en tesked;
– svartpeppar – en tredjedel av en tesked;
– mald koriander – en tredjedel av en tesked.

Och för den som gillar kryddig kan man lägga till röd paprika om man vill.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna