HomeUncategorizedVad är samma sovjetiska majonnäs 'provensalsk' gjord av: kostnaden är öre

Vad är samma sovjetiska majonnäs ’provensalsk’ gjord av: kostnaden är öre

Idag är det svårt att föreställa sig matlagning utan majonnäs.Den fungerar som en salladsdressing, en bas för olika såser, och ett tillägg till soppor, smörgåsar och huvudrätter..

Därför föreslår experten från BelNovosti-nätverkets publikation, kocken Yulia Arkhipova, att göra majonnäs själv – det är snabbt och billigt, och dessutom innehåller den färdiga produkten inte färgämnen eller konserveringsmedel..

För att göra detta behöver du:

  • 300 ml vegetabilisk olja (ta oparfymerad)
  • 1 stort ägg (värmt till rumstemperatur).
  • 1/3 tsk salt.
  • 1/3 tsk socker.
  • 1 matsked 9% vinäger (kan ersättas med citronsaft).
  • 1 tsk senap.
  • Häll vegetabilisk olja i mixerskålen och tillsätt salt och socker samt vinäger.

    Efter detta, tillsätt senap till resten av ingredienserna och bryt försiktigt ägget, försök att hålla äggulan intakt.

    Använd en mixer och vispa alla ingredienserna, börja på låg hastighet, tills du ser att massan börjar tjockna och blir vit.

    Det tar cirka 30 sekunder att vispa, varefter den färdiga majonnäsen kan överföras till en glasburk och förvaras i kylen – här kan den stå i upp till en vecka.

    Erik
    Erik
    Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Senaste kommentarerna